MO SALAH memilih tiga perkara yang Liverpool mesti pelajari selepas menewaskan Inter Milan

Mo Salah dan Liverpool ditewaskan oleh Inter Milan di Anfield tetapi masih berjaya mara ke pusingan lapan terakhir Liga Juara-Juara dengan penyerang itu mengambil isu dengan prestasi pasukannya.

Mo Salah menyebut tentang peningkatan Liverpool selepas mereka mara ke pusingan lapan terakhir Liga Juara-Juara walaupun tewas kepada Inter Milan.

The Reds menang 2-0 di San Siro tetapi dibatalkan dalam perlawanan timbal balik di Anfield.

Lautaro Martinez menjaringkan gol kemenangan hebat ketika Liverpool gagal mematahkan lawan Itali mereka.

Salah, yang terkena tiang beberapa kali, mengeluh dengan permulaan perlahan pasukannya dan menyeru mereka supaya progresif.

Lebih membimbangkan warga Mesir itu juga merasakan bahawa pakaian Merseyside bermain dengan unsur terlalu yakin ketika mereka ingin menyelesaikan tugas itu.

Dia memberitahu BT Sport: “Kami perlu bermula dengan lebih baik dari awal, kami perlu berusaha lebih sedikit lagi, mungkin di belakang fikiran kami kami merasakan kami agak terlalu yakin, tetapi ia adalah permainan yang bagus untuk kami ambil dan belajar daripada.

Mo Salah dua kali dinafikan oleh post itu

“Ia sentiasa penting untuk memenangi perlawanan, tetapi seperti malam ini kami terkena tiang dua kali, mempunyai banyak peluang, tetapi itu boleh berlaku dalam bola sepak dan perkara yang baik ialah kami layak.”

Mengenai peluangnya yang terlepas, dia kemudian menambah: “Saya terkena tiang beberapa kali, mungkin perlawanan seterusnya saya akan menjaringkan tiga tetapi yang paling penting ialah pasukan itu beraksi dan kami mara ke pusingan seterusnya.”

Liverpool adalah pasukan Inggeris pertama yang mara ke suku akhir tetapi mungkin disertai oleh beberapa rakan sekerja Liga Perdana mereka.

Jurgen Klopp membimbing The Reds ke kejayaan Eropah pada 2019 ketika mereka mengalahkan Tottenham di Madrid.

Sejak itu mereka telah dua kali dihalang di peringkat kalah mati tetapi antara pilihan untuk menjulang trofi di Paris akhir tahun ini.

Liverpool kekal di landasan untuk empat kali ganda yang unik setelah merangkul Piala Carabao selepas menewaskan Chelsea menerusi sepakan penalti.

Manchester City, yang mengintai Liga Juara-Juara, juga menjadi saingan mereka dalam Liga Perdana sementara Piala FA masih di atas meja.

Liverpool dituduh “terlalu yakin”

Klopp merasakan pasukannya layak menang di kedua-dua kaki tetapi meratapi sifat kekalahan mereka di tempat sendiri.

Dia berkata: “Kesukaran yang kami hadapi agak hampir dengan apa yang saya jangkakan. Inter adalah pasukan yang sangat bagus, bersedia untuk perlawanan seperti ini.

“Tanpa bermain dengan cemerlang kami mempunyai peluang yang jelas. Sepanjang dua perlawanan, mereka menang sekali dan kami berjaya melaluinya. Kami boleh melakukan lebih baik menentang lawan yang membuatkan hidup tidak selesa.

“Ia adalah permainan yang sangat menarik. Akhirnya kami tewas dalam perlawanan yang jelas tidak menarik, kami tidak datang ke sini untuk kalah dalam perlawanan di tempat sendiri.”

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts