10 K-Drama Yang Kurang Ditonton Di Korea Tetapi Menjadi Terkenal Di Peringkat Antarabangsa

Peminat antarabangsa menghargai betapa hebatnya drama ini.

Memandangkan citarasa penonton Korea dan penonton antarabangsa kadangkala berbeza, satu drama mungkin mendapat sambutan hangat untuk satu penonton tetapi merindui yang lain. Berikut adalah sepuluh kali drama Korea menunjukkan prestasi buruk di Korea tetapi kemudian menjadi terkenal di peringkat antarabangsa.

1. Doom At Your Service

Drama ghaib 2021 Doom At Your Service membintangi Park Bo Young sebagai seorang wanita yang didiagnosis dengan kanser dan hanya mempunyai seratus hari untuk hidup. Selepas mengutuk dunia untuk ditakdirkan, dia menerima hajatnya apabila Seo In Guk yang abadi muncul, menghabiskan baki hari-harinya bersamanya sebagai percintaan.

2. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Drama bersejarah 2016 mempunyai barisan pelakon yang menakjubkan seperti Lee Jun Ki, IU, Kang Ha Neul dan banyak lagi. Drama ini mengikuti watak IU ketika dia mengembara seribu tahun dahulu, terperangkap dalam tubuh orang lain. Dia berakhir di tengah-tengah perang untuk kuasa dan mengambil takhta.

3. Welcome To Waikiki

Welcome To Waikiki 2018 mengikuti tiga lelaki yang pergi ke rumah tamu untuk membayar projek filem impian mereka. Mereka tidak lama kemudian mengetahui bahawa ia tidak semudah untuk membuat keuntungan seperti yang mereka semua fikirkan.

4. Nevertheless

Walaupun penonton Korea menyuarakan kekecewaan mereka untuk plot drama 2021 dan menerima penilaian yang sangat rendah, peminat antarabangsa menikmati percintaan antara dua watak yang membuktikan bahawa bertentangan menarik. Seorang lelaki genit yang mengelak hubungan berakhir dengan seorang gadis yang tidak percaya pada cinta, dengan kimia beruap yang membuatkan peminat tersipu-sipu.

5. Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo 2016 lakonan Moon Ga Young dan Nam Joo Hyuk adalah menghirup udara segar. Mengikuti jatuh bangun sekumpulan atlet kolej, termasuk atlet angkat berat Kim Bok Joo, penonton antarabangsa menyukai detik-detik lucu dan menyentuh hati. Drama itu juga memberi inspirasi kepada sebuah restoran di The Philipines, berdasarkan yang terdapat dalam drama itu.

6. Tempted

Mengambil inspirasi daripada buku Perancis 1782 karya Pierre Choderlos De Laclos Les Liaisons Dangereuses, Tempted 2018 menunjukkan bagaimana realiti berlaku apabila seorang lelaki muda yang kaya menggoda pelajar kolej untuk memenangi pertaruhan—tetapi akhirnya jatuh cinta.

7. Uncontrollably Fond

Selepas pasangan mengalami perpisahan yang teruk, mereka akhirnya bersatu semula beberapa tahun kemudian dalam Uncontrollably Fond 2016. Bertemu sebagai pelakon terkenal dan penerbit dokumentari, lakonan Kim Woo Bin dan Suzy, mereka diberi peluang kedua apabila percintaan mula tercipta semula untuk mereka berdua.

8. Hwarang: The Poet Warrior Youth

Dengan ramai wajah terkenal seperti Minho SHINee, Park Hyung Sik, Park Seo Jun, Go Ara, dan V BTS, drama sejarah 2016 Hwarang: The Poet Warrior Youth masih mempunyai jalan yang bergelombang untuk penarafan awalnya. Itu tidak menghalang kumpulan lelaki yang dipanggil Hwarang daripada bekerja di hati peminat antarabangsa semasa mereka tinggal di Kerajaan Silla. Walaupun selepas drama itu tamat, para pelakon tetap berkawan.

9. True Beauty

Cha Eunwoo ASTRO, Hwang In Yeop, dan Moon Ga Young seronok memainkan peranan mereka dalam True Beauty 2020 berdasarkan webtoon Yaongyi dengan nama yang sama. Apabila kehidupan pelajar perempuan menjadi terbalik selepas mempelajari cara mekap, penonton antarabangsa menyukai perjalanan dan bagaimana cinta segi tiga itu berlaku.

10. Extraordinary You

Dibintangi oleh Rowoon SF9 dan Kim Hye Yoon, Extraordinary You 2019 menarik minat penonton daripada plotnya yang unik. Seorang gadis sekolah menengah mengalami lubang dalam ingatannya, hanya untuk dia menyedari dia sebenarnya dalam kartun. Semasa cuba mencari perkara sebenar, dia bertemu dengan seorang pelajar lelaki sekolah menengah yang merupakan watak latar, bekerjasama dan mencetuskan percintaan sepanjang perjalanan.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts