Drama bersiri Korea terbaik di Netflix 2022

Di samping pelbagai hits zombi mereka, platform penstriman telah menemui kejayaan besar dalam membawa gerombolan kandungan Korea kepada perhatian pelanggan mereka, dengan rancangan seperti Squid Game dan Hellbound terbukti sebagai antara rancangan TV Netflix yang paling mendapat pengiktirafan setiap kali dibuat.

Walaupun, dengan senarai k-drama selagi anda masih boleh, agak sukar untuk membuat keputusan yang mana yang terbaik untuk anda, tetapi jangan takut, kerana kami telah menyelam lebih mendalam di tapak ulasan yang dihormati Rotten Tomatoes, untuk lihat yang menunjukkan pangkat paling tinggi.

Berikut ialah 10 drama K-drama yang dinilai paling tinggi yang sedang distrim di Netflix.

1. My Name

My Name melihat seorang wanita yang didorong dendam menaruh kepercayaannya kepada bos jenayah yang berkuasa berikutan pembunuhan bapanya. Kedudukan pada 100% pada Rotten Tomatoes.

2. Hometown Cha-Cha-Cha

Hometown Cha-Cha-Cha ialah siri yang menggembirakan yang mengisahkan seorang doktor gigi semasa dia berpindah ke perkampungan tepi laut di mana dia bertemu dengan seorang tukang yang berniat membantu jirannya.

3. Hellbound

Hellbound yang diiktiraf secara kritis melihat makhluk dunia lain menyampaikan kutukan, dan menghantar individu ke neraka.

4. Move To Heaven

Seorang anak muda yang didiagnosis dengan Aspergers dan bapa saudaranya bekerja sebagai pembersih trauma yang membersihkan harta benda orang mati. Siri ini mengikuti kisah yang mereka temui dalam harta benda yang ditinggalkan.

5. Vincenzo

Seorang peguam mafia Korea-Itali pulang ke rumah untuk memberi orang ramai merasai ubatnya sendiri – dan perintah keadilan.

6. Squid Game

Salah satu siri TV paling popular Netflix yang pernah ada, Squid Game ialah salah satu rancangan yang paling banyak ditonton di platform pada tahun 2021. Gripping. Tegang dan akhirnya cemerlang.

7. Mr. Sunshine

Seorang budak lelaki Korea yang miskin berpindah ke Amerika Syarikat selepas insiden Shinmiyangyo 1871, tetapi kembali ke tanah airnya semasa titik perubahan sejarah.

8. Extracurricular

Seorang pelajar sekolah menengah yang bijak bertukar kepada kehidupan jenayah untuk memastikan dia boleh membayar kolej dan melarikan diri dari kehidupannya yang buntu.

9. All Of Us Are Dead

Wabak zombi memerangkap pelajar di dewan sekolah mereka, dengan rancangan itu memfokuskan pada percubaan mereka untuk melarikan diri daripada wabak virus zombi.

10. The King’s Affection

Isteri Putera Mahkota menyembunyikan kematian anak kembarnya dan membawa anak kembarnya kembali ke istana dan membesarkannya sebagai Putera Lee Hwi dalam The King’s Affection.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts