ePemula : 10 Respon Twitter

Hal berkaitan ePemula ini rancak dibincangkan oleh warga Twitter. Berikut adalah sebahagian respon mengenainya.

1. “Ini kenapa kita perlukan balik Bantuan Buku 1 Malaysia / KadS1M Bank Rakyat. ePemula, eBelia atau inisiatif eWallet tidak mesra pelajat.”

2. “Untuk yang pakai Shopeepay, kemudian mereka dapat masalah seperti duit float dan sebagainya selepas berjaya buat pembayaran, tapi duit masih tidak masuk, awak boleh cuba cara ini. Ikut susunan ini, Scan QR sikit-sikit. Dari RM 10 sampai RM 45. Terima kasih ePemula.”

3. “Korang, ambil perhatian yang pengeluaran tunai ePemula boleh jadi “money floating” yang mana awak perlu tunggu 1- 3 hari. Ianya mungkin berjaya pindah ke parti lain atau akan pulang semula ke akaun bank anda. Kena tunggu sikit ya.”

4. “ePemula hanyalah skim cuci duit oleh kerajaan. Belia dimanipulasi dan dikawal di atas cara perbelanjaan supaya duit tersebuk boleh dimasukkan ke poket mereka melalui saudagar yang terpilih. Inilah sebab anda tidak boleh berbelanja ke atas perniaagaan kecil rawak di shopee.”

5. “Korang, ePemula takkan hilang. Ianya terapung sekarang kerana Maybank sudah mengekang kod QRPayBiz. Aplikasi turut juga mempunyai masalah. Duit anda sepatutnya diterima dalam 2-3 hari dalam akaun Shopee anda balik. Jangan risau, ramai orang menghadapi masalah sama.”

6. “Baca ini untuk sesiapa yang duitnya masih dalam proses walaupun Shopee sudah menyatakan bahawa status pembayaran berjaya. Maaf untuk tatabahasa dan typo sebab tengah marah ni, tak masuk-masuk lagi duit.”

7. “eBelia lebih baik dari ePemula.”

8. “Jangan mohon ePemula melalui GRAB sebab mereka cuma beri VOUCHERS sahaja. Tolong sebarkan.”

9. “Anda boleh keluarkan duit ePemula di stesen Shell melalui Touch n Go ewallet reload pin!! untuk korang yang tuntut dengan Shopee.”

10. Meme :

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts