Bella Down Sindrom : 4 peguam TMJ terlibat kes Bella

Bagi Mahkamah Sesyen, empat peguam pemerhati yang dicadangkan Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, hadir pada perbicaraan kes serangan juvana Sindrom Down dikenali sebagai Bella.

Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat turut membenarkan kehadiran peguam terbabit iaitu Datuk Baljit Singh Sidhu, Datuk Khairul Anwar Rahmat, Datuk Ikbal Salam, dan Mohd Radzi Yatiman (KPWKM).

Tunku Ismail menawarkan khidmat peguamnya secara percuma pada Ahad lalu untuk melaksanakan arahan pengawasan dalam kes penderaan remaja.

Datuk Seri Rina Mohd Harun, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat

Tunku Ismail turut bertemu Datuk Seri Rina Mohd Harun, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, semalam bagi membincangkan kes Bella dan menerima maklumat terkini mengenai tindakan kementerian itu.

Tunku Mahkota Johor mengemukakan tiga cadangan penambahbaikan semasa perbincangan bagi menjamin senario membabitkan Bella tidak berulang, termasuk perubahan segera untuk membentangkan peraturan seperti Akta Kanak-Kanak 2001.

Pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali

Naratif Bella tentang dakwaan penderaan dan pengabaian di tangan pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali, 31, yang kini dalam perbicaraan telah menambat hati rakyat Malaysia.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts