Aliff Syukri minta jangan babitkan keluarga dia

Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, seorang usahawan kosmetik memohon maaf kepada semua penonton yang tersinggung dengan muzik video sebelum ini dan meminta agar tidak melibatkan ahli keluarganya dalam kontroversi itu.

Aliff Syukri, 35, menyatakan bahawa dia telah memberi kerjasama sepenuhnya kepada Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM), dan suruhanjaya itu juga sedang menyiasat kes itu.

“Alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang. Terima kasih kepada SKMM kerana melayan saya dengan baik, dan saya memohon maaf kepada sesiapa yang tersinggung dengan lagu dan video saya sebelum ini.

“Namun, saya mohon jangan libatkan keluarga saya dan ibu dalam kontroversi ini, apatah lagi dia (ibu) kini sedang mengerjakan umrah,” katanya ringkas hari ini ketika ditemui di Ibu Pejabat SKMM.

Terdahulu, Aliff Syukri dilihat tiba di perkarangan ibu pejabat SKMM pada jam 9.58 pagi dan beredar hampir lima jam kemudian selepas dipanggil memberi keterangan dan merakam perbualan mengenai isu video muzik yang sebelum ini mendapat kritikan meluas.

Tan Sri Annuar Musa, Menteri Komunikasi dan Multimedia, turut menyatakan semalam bahawa SKMM akan menghubungi mereka yang terlibat dalam klip video muzik kontroversi Aidilfitri itu.

Beliau berkata SKMM telah membuka dokumen siasatan di bawah seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 untuk meneliti kejadian itu.

Klip video muzik berdurasi 5 minit 23 saat yang dikeluarkan ke YouTube baru-baru ini diserang pengguna media sosial kerana memaparkan sekumpulan lelaki menari dalam keadaan menjilat sambil berpakaian yang dianggap menghina bulan Ramadan.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts