Awie Mohon Jasa Baik Aliff Syukri Untuk Berhenti Menyanyi

Datuk Seri Aliff Syukri, seorang usahawan kosmetik, menjadi bahan perbincangan sejak minggu lalu, apabila video muzik lagu rayanya Kelepuk Raya dikecam hebat netizen.

Malah, Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) memanggil usahawan itu untuk memberi keterangan selepas menerima pelbagai aduan.

Datuk Awie, penyanyi terkenal memberitahu mStar Online, usahawan kosmetik itu perlu berhenti menyanyi kerana tindakannya itu boleh memudaratkan industri muzik tanah air.

Menurut Awie, adalah lebih baik jika Aliff menggunakan wang yang dilaburkannya dalam industri dan penyanyi berbakat yang ada.

“Anda tidak perlu melakukannya sama sekali jika boleh kerana dia bukan penyanyi pun. Jika anda mahu melakukannya untuk profesional, anda perlu membelanjakan wang kerana ada banyak.

“Jika saya mempunyai peluang untuk bercakap dengannya secara bersemuka, saya akan berkata… tolong berhenti!” Anda laburkan wang itu untuk memastikan industri tidak tenggelam dalam jurang maksiat,” katanya.

Aliff sebelum ini meminta maaf kepada mereka yang tersinggung dengan muzik videonya. Aliff turut meminta agar ahli keluarganya tidak terlibat dalam kontroversi itu terutama ibunya yang sedang mengerjakan umrah.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts