Biar Betul?! Saya Dibanned? – Shuk Sahar

Shuk Sahar, seorang pelawak dan pengacara, mengakui sudah lama tidak mendapat ‘pekerjaan’ untuk muncul di kaca televisyen selepas terpalit dengan kontroversi ‘panas’.

Shuk, 36, menyedari namanya telah ditolak oleh stesen televisyen itu dan berkemungkinan besar sudah disenaraihitamkan.

Pun begitu, pemilik nama Mohammad Shukri Mohamed Sahar itu tidak pasti kerana tiada sebarang kenyataan rasmi dikeluarkan.

Sebenarnya, ada beberapa kali saya mempunyai ‘kerja yang dijamin’, tetapi apabila tiba masa untuk memulakan penggambaran, stesen TV enggan lulus. Saya sendiri bingung; adakah saya benar-benar perlu ‘dilarang’?

Kerana tiada pengisytiharan atau surat. Jika saya mesti ‘dilarang’, sila hantar surat kepada saya atau nyatakan jangka masanya. Supaya saya dapat mengatur kehidupan saya.

Katakan saya dihalang selama enam bulan untuk memberi masa kepada diri saya untuk mengatur hidup saya. Saya bertanya tentang produksi, tetapi mereka tidak menjawab.

Bagi memastikan kelangsungan hidupnya, Adnan Sempit 2 beralih kepada industri minuman dan makanan sebagai sumber pendapatan utamanya.

Setakat ini, pendapatan saya datang dari perniagaan dan membuat ulasan. Mendapat sedikit wang hasil jualan rumah pada hari itu membolehkan saya meneruskan kehidupan saya.

Untuk rekod, Shuk berkahwin dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata.

Terdahulu, isu pergolakan rumah tangga Shuk dan Sera tular di media sosial berikutan pendedahannya mengenai dakwaan menipu Shuk.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts