Gara-gara Dituduh Pondan, Aliff Syukri Saman RM1 Juta?

Datuk Seri Aliff Syukri, seorang usahawan kontroversi, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang didakwa ‘memondan’ dalam klip video lagu rayanya, Kelepok Raya.

Aliff, 35, meminta penyanyi itu membuat permohonan maaf bertulis dalam tempoh 24 jam selepas membuat kenyataan melampau menerusi perkongsian InstaStory.

“Sila padamkan penyerahan berlebihan anda dalam masa 24 jam akan datang sebelum saya menghantar surat yang sama kepada anda.” Siapa makan cili rasa pedas.

“Siapa yang awak percaya?” Tolong tulis nama saya dengan jelas. Orang lain baik, tetapi ini lebih teruk. Saya tidak diam, dan saya tidak berlakon. “Saya baru menang saman RM500,000,” tulisnya di Instagram.

Walaupun ramai yang mengecam klip video tersebut, Aliff menambah lagu raya yang dinyanyikan itu kekal di bahagian atas carta YouTube.

“Orang ramai mengutuk, dan lagu saya telah menjadi sohor kini di Spotify selama sembilan hari.” Terdapat begitu ramai orang panas. Cemburu. Kemudian bangkitkan cerita saya. “Saya ingin mengambil alih nama itu,” jelasnya.

Walaupun nama Instagram artis itu disembunyikan daripada tatapan umum, netizen dapat menyimpulkan apa yang dimaksudkan oleh individu Aliff itu.

Menurut hasil tinjauan tersebut, artis lelaki itu percaya kemunculan Aliff dengan lagu Kelepok Raya bukan untuk publisiti atau mengaut keuntungan.

Ini berikutan kedua-dua barang tersebut sudah dimiliki dan mudah diperolehi oleh pengusaha.

“Hanya ada satu sebab untuk membuat video ini.” Kerana saya ingin meminjam. Itu sahaja.

“Kalau kau nak memondan, kau ada masalah dengan Allah.” Tetapi adakah anda ingin mempromosikan perkara sedemikian pada bulan Ramadan? “Anda seorang lagi tahap malang Lip (Aliff),” tulisnya.

Previously, Aliff sparked outrage after a video clip of his song Kelepok Raya showed a group of men dancing while licking and beating women while wearing tight Malay shirts.

After receiving harsh criticism, the entrepreneur denied allegations made by some that he was a promoter of lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) propaganda.

Share this…
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Similar Posts